Natuurlijk ben je altijd welkom om bij ons te solliciteren. Wil je jouw kans op een uitnodiging vergroten? Verdiep je dan goed in ons bedrijf en kijk of we bij elkaar passen.

Pas jij bij ons?
Onze kernwaarden zijn persoonlijk, gedreven, vriendelijk, oplossend en samenwerkend. Zit dat ook in jouw DNA? Bij de beoordeling van jouw sollicitatie letten we hier uiteraard op. Meer ontdekken over onze organisatie, missie en visie? Lees hier verder.

Wat kun je verwachten?
Kies je voor ALD Automotive als werkgever, dan kies je voor een organisatie die zich sterk onderscheidt op het gebied van service en innovatie. De ontwikkeling van onze organisatie gaat hand in hand met de ontwikkeling van onze medewerkers. Ons HR-beleid in een notendop:

  • Je werkt mee aan strategische thema’s gericht op de toekomst van de organisatie
  • Je levert een bijdrage aan de strategie vanuit je eigen kracht en expertise
  • We stimuleren ondernemend medewerkerschap
  • We betrekken je actief bij de organisatiestrategie
  • We dagen je uit om mee te denken over verbeteringen en/of vernieuwingen binnen de organisatie
  • Je krijgt volop ontwikkelingsmogelijkheden

Overtuig ons
Vind je een vacature die bij jou past? Stuur ons je sollicitatie met duidelijke motivatie waarom jij de juiste match bent voor ons. Geen passende vacature gezien? Mensen met topkwaliteiten mogen zich altijd bij ons melden. We kijken uit naar jouw open sollicitatie.

Sollicitatieproces

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om bij ALD Automotive te solliciteren, zijn dit de stappen die je gedurende het sollicitatieproces zal doorlopen:

Stap 1: Selectie (CV & motivatiebrief)

Wanneer wij jouw CV en een bondige motivatie hebben ontvangen voor een bepaalde vacature, zullen wij een zorgvuldige eerste selectie maken op basis van deze gegevens.

Stap 2: Kennismakingsgesprek

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een kennismaking, zal dit een gesprek zijn met een collega van de afdeling Human Resources en jouw toekomstig direct leidinggevende. Tijdens dit gesprek zal vooral worden bekeken of jij als persoon goed binnen onze organisatie past, maar natuurlijk wordt ook de functie uitgebreid doorgenomen.

Stap 3: Tweede gesprek

Wanneer tijdens de kennismaking van beide kanten is gebleken dat we goed bij elkaar passen, wordt er tijdens een tweede gesprek met de sector directeur en een leidinggevende van een andere afdeling besproken in hoeverre jij daadwerkelijk over de ervaring en de kwaliteiten beschikt die deze functie verlangen.

Stap 4: Referentie check

Voor elke functie zullen wij vragen bij wie wij referenties over jou mogen inwinnen.

Stap 5: Eventueel derde gesprek

Voor sommige functies zal er na deze twee gesprekken een laatste gesprek met de General Manager plaatsvinden. Tijdens dit gesprek zal besproken worden of jouw visie voldoende aansluit bij de visie van ALD Automotive. Ook kan er besproken worden welke potentie jij bezit om in de toekomst eventueel binnen onze organisatie door te groeien.

Stap 6: Schriftelijk voorstel arbeidsvoorwaarden

Wanneer na alle gesprekken nog steeds blijkt dat jij de enthousiaste professional bent die wij zoeken, en daarbij of ALD Automotive bezit wat jij in een organisatie zoekt, zul je een schriftelijk voorstel ontvangen met de arbeidsvoorwaarden.

Stap 7: Ondertekenen arbeidsovereenkomst

Wanneer de arbeidsvoorwaarden naar tevredenheid zijn, zullen we beiden overgaan tot ondertekening van de arbeidsovereenkomst en zal jouw carrière binnen ALD Automotive van start gaan!

Stap 8: Eerste werkdag

Op de eerste werkdag word je welkom geheten door jouw leidinggevende en jouw collega’s en zul je de eerste weken volgens een inwerkschema alles te weten komen over ALD Automotive en jouw nieuwe functie.