Na het afronden van mijn studie Geschiedenis aan de Universiteit Leiden wilde ik direct aan het werk gaan, maar ik wilde mezelf ook verder ontplooien. Ik liep echter tegen een wel bekend probleem aan onder veel afgestudeerden: ik had geen idee welke richting ik op wilde.

Ik kwam dan ook bij toeval terecht op de vacature van Trainee bij ALD Automotive (via YoungCapital). Ik had geen affiniteit met auto’s of een achtergrond in de automotive. Daardoor was ik onzeker of het bedrijf wat voor mij was. Mijn nieuwsgierigheid was echter gewekt. Toen ik verder ging lezen over het bedrijf, ontdekte ik dat ALD Automotive mij alles bood waar ik naar op zoek was. Een dynamisch, innovatief bedrijf, met een open bedrijfscultuur, waar werknemers elkaar ondersteunen en waar mij de ruimte wordt geboden om mezelf te ontwikkelen.

Na een originele recruitment dag bij YoungCaptial kon ik beginnen bij ALD Automotive als Trainee. Dat is naar mijn mening de kracht van YoungCapital en ALD Automotive: ook al lijkt er op het eerste gezicht (op basis van mijn studie) misschien geen directe match, ze kijken verder en echt naar de persoon. Het duurde dan ook niet lang voordat ik mij thuis voelde binnen de organisatie.

Tijdens het traineeschip stond mijn ontwikkeling centraal. Ik kreeg trainingen vanuit YoungCapital in het kader van het Traineeship Young Professionals en bij ALD Automotive werkte ik gedurende het jaar op verschillende afdelingen. Elke 4 maanden wisselde ik naar een nieuwe afdeling en soms werkte ik zelfs op meerdere afdelingen tegelijkertijd. Op elke afdeling moest ik tevens een onderzoeksopdracht of project uitvoeren. Hierdoor werd ik constant uitgedaagd en leerde ik elke dag nieuwe dingen.

Ik heb gedurende het jaar een hele reis door de organisatie gemaakt. Zo begon ik op de afdeling Acceptatie van Finance, waar ik een procesanalyse heb volbracht. Daarna ging ik werken op meerdere afdelingen tegelijkertijd. Zo werkte ik bij Business Development bij Commerce en deed ik opdrachten voor Marketing en HR. Voor Marketing heb ik een benchmarkanalyse gedaan van mobiliteitsregelingen en voor HR heb ik een SEO-onderzoek van de werken-bij-website uitgevoerd. Ik eindigde op de afdeling Procurement van Operations, waar ik twee procesanalyses heb gedaan en verschillende beleidstukken heb geschreven.

Bij elke afdeling kreeg ik een warm onthaal en kreeg ik totale vrijheid om, naast de dagelijkse werkzaamheden, de projecten en onderzoeken uit te voeren. Zodoende heb ik gedurende het jaar mezelf verder kunnen ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Een mooie combinatie!

Door het Traineeship heb ik ALD Automotive goed leren kennen, maar mezelf nog beter!

Bart Krusemann

Bart Krusemann