In september ben ik begonnen als afstudeerstagiair bij ALD Automotive. De laatste en meest belangrijke stap richting mijn bachelor diploma. Ik studeer aan het IVA Driebergen, een management opleiding voor de automotive branche. De afgelopen twee jaar heb ik ervaring in de autobranche opgedaan bij een Volkswagen dealer. Erg leerzaam, maar voor mijn afstudeerstage wilde ik graag wat anders. Leasing sprak mij erg aan, omdat het ontzettend breed is. Het gaat niet alleen om leaseauto’s, maar om een invulling te geven aan de totale mobiliteitsbehoefte van de klant en haar werknemers.

Ik heb gekozen voor ALD Automotive vanwege het internationale karakter, daarnaast is Hoofddorp gunstig gelegen voor mij. Ik heb HR een email gestuurd met de vraag of ik kon afstuderen bij ALD Automotive. Ik kreeg gelijk een reactie dat er intern naar een opdracht gezocht zou worden. Een week later kreeg ik een bericht van mijn huidige stagebegeleider of ik een keertje langs wilde komen.

Mijn opdracht is het ontwikkelen van een servicestrategie gefocust op de mobiliteitsgebruikers. Wat ik erg leuk vind is dat zowel het midden management als directieleden graag mee willen denken in het onderzoek en daar ook de tijd voor nemen. Het onderzoek is van belang voor ALD Automotive en dat is voor mij een extra motivatie. Ik krijg veel vrijheid, maar als ik hulp of begeleiding nodig heb dan staat iedereen voor me klaar. Ik ben ervan overtuigd dat mijn stage bij ALD Automotive een goede basis is voor de rest van mijn carrière.