Sinds 1 September ben ik begonnen aan mijn afstudeerstage bij ALD Automotive, op de afdeling Procurement. Dit is voor mij de laatste stap voordat ik afstudeer aan de IVA Driebergen, waar ik een HBO management opleiding volg die zich richt op de autobranche.

De zoektocht naar een mogelijke stageplek was niet heel erg lang. Bij het mailen van ALD Automotive had ik binnen een dag al een positieve reactie ontvangen. Iets waar veel bedrijven die ik ook heb benaderd wat van kunnen leren.

De HR afdeling heeft mij vervolgens in contact gebracht met mijn huidige bedrijfsbegeleider. In de daarop volgende kennismaking en vervolg gesprekken hebben wij de opdracht doorgenomen en een datum afgesproken waarop ik kon beginnen.

Mijn opdracht is het maken van een voorstel tot gebruik van een inkoop contract beheerssysteem. Het doel van de opdracht is het professionaliseren van de afdeling, door verbeteringen binnen het inkoopproces. Aan het einde van mijn stage schrijf ik een advies met mogelijke verbeteringen.

Tot nu toe ervaar ik de afstudeer periode als zeer positief. ALD Automotive is een leerzaam en leuk bedrijf waar ondanks dat, wel hard gewerkt wordt. Door de transparante bedrijfscultuur leer je veel meer medewerkers kennen door onder andere de flexibele werkplekken, je leert zo van elke afdeling iets. Medewerkers zijn ondanks de werkdruk erg behulpzaam en helpen mij in het onderzoek daar waar nodig. Ik heb daarom ook alle vertrouwen dat ik mijn stage succesvol zal afronden, mede door de vrijheid, hulp en prettige werksfeer binnen ALD Automotive.