Op de 21e van september ben ik begonnen met mijn afstudeerstage bij ALD Automotive. Mijn zoektocht naar een stageplek was kort en krachtig; ALD had een stageopdracht voor mij. Na een kennismaking en een aantal gesprekken kon ik gelijk beginnen.

Om mijn studie aan de IVA Driebergen af te ronden is het nodig om een onderzoeksstage te lopen gevolgd door het schrijven van een scriptie. Na lang nagedacht te hebben over mogelijke bedrijven, had ik voor mijzelf besloten dat ik iets zocht richting de financiële wereld. Een autoleasemaatschappij sluit hier perfect bij aan. Helemaal het innovatieve en uitdagende ALD.

Momenteel is private lease een belangrijke groeimarkt in Nederland voor autoleasemaatschappijen. Dit bleef niet onopgemerkt bij de overheid en de AFM, waardoor de VNA nu bezig is met een keurmerk privé lease. Onderdeel hiervan is een verplichte BKR registratie van alle afgesloten private leaseovereenkomsten. Ik onderzoek welke voorwaarden BKR stelt ten aanzien van kredietregistratie. Vervolgens schrijf ik een plan hoe ALD deze voorwaarden het beste door kan voeren binnen de interne organisatie.

Tot nog toe ervaar ik mijn tijd bij ALD als bijzonder leerzaam en gezellig. Ondanks dat er hard gewerkt moet worden, heerst er een prettige, informele sfeer op de open werkvloer. Medewerkers zijn bereid tijd vrij te maken om mijn vragen te beantwoorden en mij te helpen met mijn onderzoek. Ik weet daarom ook zeker dat ik mijn stage succesvol af ga ronden, mede dankzij de goede hulp vanuit ALD!