Warda Cardozo

HR Consultant

In 2018 startte ik bij ALD Automotive in de functie van interim HR Consultant. Ik zou 3 tot 4 maanden blijven. Dat liep anders, inmiddels ben ik hier sinds mei 2018 in dienst.

Toen ik bij ALD Automotive solliciteerde, had ik meteen een welkom gevoel. Iedereen heeft hier oprecht interesse in elkaar en dat vind ik belangrijk. Dit gecombineerd met de dynamische omgeving – waar geen dag hetzelfde is – zorgt voor een fijne werkgever.

Op de afdeling HR werk ik samen met 2 collega’s: Danielle (HR Manager) en Mirjam (net als ik HR Consultant). Waar Mirjam het aanspreekpunt is voor de sectoren Commercie, IT en Marketing & Strategie, ben ik dat voor Finance en Operations. We werken nauw samen en informeren elkaar regelmatig, zodat we goed weten wat er speelt in de organisatie.

Business partner voor collega’s
Als HR Consultant fungeer je als business partner voor je collega’s. Zo adviseren wij de (middle)managers dagelijks over uiteenlopende vraagstukken. Denk aan verzuim, werving en selectie maar ook over specifieke (complexe) situaties binnen het team. Tegelijk kunnen medewerkers ook bij ons terecht voor allerlei HR-gerelateerde vragen.

Werving en selectie
Ook zijn we als HR-team betrokken bij de werving en selectie van nieuwe collega’s. Zo kom je ons tegen bij één van de gesprekken tijdens de sollicitatieprocedure. Dan kijken we vooral of je past bij de cultuur van ALD Automotive, want we vinden het belangrijk dat elke collega zich hier thuis voelt. Wij zijn tenslotte al meerdere jaren een Great Place to Work.

Bewustwording ziekteverzuim
Ik vind het mooi dat je als HR Consultant echt een bijdrage kan leveren aan de organisatie. Zo hebben wij onlangs een verzuimtraining voor alle managers geïnitieerd. In de training stond het verzuimbeleid centraal: welke rol ligt er voor het management, en welke voor de medewerkers? De training heeft zijn vruchten afgeworpen, want het ziekteverzuim is afgelopen jaar enorm gedaald. Een geweldig resultaat.

Eigen initiatief en inbreng
Kom jij ook bij ALD Automotive werken? Dan kun je erop rekenen dat jouw initiatief en inbreng gewaardeerd worden. Wil je verder groeien? Zie je kansen voor verbetering van processen? Bij ALD Automotive krijg je alle ruimte voor jouw ontwikkeling en ideeën!

Geen passende vacature gevonden?

Maak een job alert aan.

Schrijf je in