Sander van der Meulen

Project Coördinator Finance

Ik heb al heel veel mooie dingen kunnen en mogen zien en doen binnen ALD. Het traject dat ik tot nu toe afgelegd heb, is behoorlijk divers en begon in augustus 2010. Ik zocht een afstudeerstage voor het laatste jaar van mijn opleiding. Ik studeerde aan de IVA in Driebergen en eigenlijk kwam ik door toeval terecht bij ALD. Waarom toeval? Wel, ik zocht een aantal financiële instellingen uit, schreef ze aan en ALD was de eerste die reageerde. Het klikte zo goed dat ik niet verder hoefde te zoeken!

In de eerste 7 maanden dat ik als stagiair werkte bij ALD, leerde ik ALD kennen als een organisatie waar een enorm ‘wij-gevoel’ heerst. De sfeer op de afdeling is uitstekend, collega’s zijn aardig en vrolijk, ze staan voor je klaar en ze helpen je graag. Gelukkig is dat in de periode na die 7 maanden niet veranderd en daarom vind ik ALD nog steeds een erg prettig bedrijf om voor te werken.

Als stagiair werkte ik op de Sales afdeling Corporate and International Accounts, kortom: daar waar de grote klanten beheerd worden. Mijn afstudeerstage heb ik met goed resultaat afgesloten en omdat de klik van beide kanten zo goed was, kreeg ik een ‘echte’ baan aangeboden bij ALD. Deze keer op de Contract Management afdeling (tegenwoordig Contract & Delivery). Hier vinden allerlei contract-gerelateerde zaken plaats. Van de start van het contract, tot de beëindiging ervan en alles wat er tussen in gebeurt.

Na ook daar 7 maanden gewerkt te hebben, ging ik verder naar de Credit Approval afdeling. Op deze afdeling heb ik, gedurende de 7 maanden dat ik ook hier werkte, veel financiële risicoanalyses gemaakt voor potentiële nieuwe en huidige klanten. Hierdoor heb ik mijn kennis over credit risk verder kunnen vergroten. Bovendien leerde ik ALD natuurlijk steeds beter kennen.

Nu werk ik op de Quality, Internal Control, Legal and Information Security afdeling (Quil), met als hoofdfunctie Internal Control Officer. In mijn huidige functie heb ik enorm veel profijt van de ervaring uit de voorgaande jaren. Quil is behoorlijk proces- & risk-minded en als je op meerdere afdelingen werkzaam geweest bent, kun je veel eenvoudiger processen op andere afdelingen doorgronden en risico’s herkennen. In mijn huidige functie heb ik een aantal sub-functies. Ik ben tevens Permanent Supervision Coordinator, Operational Risk Correspondent en Business Continuity Coordinator. Bovendien blijft mijn functie niet alleen beperkt tot Nederland. Schakelen met collega’s uit België, Luxemburg en Frankrijk (waar ons hoofdkantoor gevestigd is), hoort er allemaal bij. Juist die diversiteit maakt mijn werk erg leuk. Het zijn veel verschillende vakgebieden en veel verschillende verantwoordelijkheden. Ik kan hierover veel vertellen, dus als je hier komt werken, loop gerust eens langs!

Verder heb ik grote ambities. Uiteindelijk wil ik graag CEO van een grote onderneming worden, wie weet zelfs wel binnen ALD. De weg daar naar toe is natuurlijk nog erg lang, maar ambitieus zijn is goed! Ik probeer continue te leren van mijn eigen werk en kritisch naar de werkzaamheden te kijken en bovendien grijp ik elke kans aan om nieuwe dingen te leren. Zo ontwikkel ik mezelf steeds verder. Waarom doen we dingen op een bepaalde manier? Zou het niet slimmer kunnen? Mijn motto is ‘Doing the right things and doing the things right’. Op die manier probeer ik altijd het maximale resultaat te bewerkstelligen, op een zo efficiënt en effectieve manier. Waarom voor een 8 gaan, als een 9 of 10 er ook in zit?!

Ik kan iedere potentiële nieuwe collega ALD aanraden. ALD zal aanvoelen als een warm bad waarin je terecht zult komen. Zowel op persoonlijk als op materieel vlak. De werkomgeving is op 2 manieren geweldig te noemen. De eerste heb ik al aangehaald hierboven (het persoonlijke en de sfeer) en de tweede gaat over de huisvesting. In 2014 hebben we een nieuwe huisvesting gekregen en hierdoor ga je nog liever naar je werk. De werkplekken zijn uitstekend, de aankleding is uiterst modern en de faciliteiten (zoals kantine en pantry) zijn ook top. Wie wil er nou geen lekkere koffie, cappuccino of thee op z’n werk?

Wees welkom bij ALD!

Geen passende vacature gevonden?

Maak een job alert aan.

Schrijf je in