Carel Bal

Ik heb in mijn loopbaan een mooi pad kunnen bewandelen van zowel professionele als persoonlijke groei. Van financieel analist tot CFO; van specialist tot generalist; van resultaten meten tot resultaten bereiken; vanuit een specifiek domein tot alle aspecten van de business; van met cijfers werken tot samen met mensen werken; van controleren tot inspireren; van CFO tot CEO voor Nederland en nu voor de Benelux.

Begonnen als bedrijfseconoom, vervolgens gegroeid in de rol van controller bij KPN. Daar heb ik de ‘grote’ organisatie leren kennen: complex en met vele ontwikkelmogelijkheden. Dat was leerzaam, maar veel mooier vond ik het om bij middelgrote ondernemingen te werken: dynamiek, snel resultaten zien van wat je doet, spannend en soms moeilijk als het economische tij tegenzat. Daar heb ik geleerd allround te worden, met zeer verschillende disciplines, mensen en culturen te werken. Daar heb ik ontdekt dat mijn diepere ambities liggen in het opbouwen, in het creëren van de toekomst.

Ik koos in 2001 voor ALD omdat het als autoleasebedrijf veel in zich had: dienstverlening voor de klant rondom een mooi product: auto’s. Gebaseerd op langdurige klantrelaties. Als CFO dacht ik me hier helemaal te kunnen uitleven in vele aspecten van de bedrijfsvoering. Dat is helemaal waar gebleken.

Nu is ALD een nog veel mooier bedrijf: een onderneming in beweging, met zijn vizier op de toekomst. Een toekomst die complexer wordt en veranderlijk is. Waar het gaat om mobiliteit in al zijn vormen. Optimale mobiliteit voor mens en voor bedrijf. Mobiliteit met auto’s voor langere en korte tijd, dat afgewisseld, al dan niet in combinatie met andere mobiliteit zoals trein, openbaar vervoer, fiets, scooter, taxi. Conventioneel of elektrisch. Om dit mogelijk te maken zetten wij vol in op innovatie.

Wij zijn een bedrijf waar we als taak hebben om onze klanten de vrijheid in hun mobiliteit te bieden die ze nodig hebben. Zodat zij nog succesvoller kunnen zijn. Waar we dit ook vanuit onze vrijheid en innovativiteit doen. Laagdrempelig, persoonlijk.

Daarom zijn we een bedrijf waar persoonlijke ontwikkeling en prestatie hand in hand gaan. Waar je jezelf kunt ontplooien en samen met anderen werkt aan vernieuwing en verbetering voor de toekomst. Vrijwel alle ALD’ers dragen op hun manier bij aan innovaties en de realisatie van de strategie.

Ik besef dat dit heel erg mooi klinkt en natuurlijk hebben we ook onze tegenslagen en gaat niet alles altijd goed. Daar leren we dan van, daar leer ik steeds weer van. Mijn ervaring is dat je bij ALD volop ruimte hebt om te leren en je te ontwikkelen. Dat heb ik mogen doen en ik sta ervoor dat die ruimte er volop is voor iedereen.

Waarvoor ik elke dag heel graag naar mijn werk ga is het vooruitzicht om iets nieuws te doen, mensen te inspireren en door mensen geïnspireerd te worden, ervoor te zorgen dat we samen succesvol zijn in wat we doen.

Dat maakt ALD een bedrijf waar het fijn is om voor te werken. Ik ben trots om als CEO mijn bijdrage te hebben mogen leveren aan een bedrijf dat groeit en succesvol is, iets wat ik nu voortzet als Regional Director voor de Benelux met een focus op strategie en innovatie.

Geen passende vacature gevonden?

Maak een job alert aan.

Schrijf je in