Als er één ding is wat je mag verwachten van een specialist in mobiliteit, dan is het wel dat we onze mensen stimuleren om in beweging te blijven. Vanaf je eerste werkdag begeleiden we je daarom in je ontwikkeling. Want bij ons staat niets én niemand stil.

Een vliegende start

Nieuw in dienst? Met ons uitgebreide introductieprogramma, ALD Onboard, vind jij snel je weg binnen onze organisatie. Het programma ALD Onboard in vogelvlucht:

  • Je krijgt je eigen ‘buddy’, een collega die jou wegwijs maakt en bij wie je met al jouw vragen terechtkunt.
  • Er worden uitgebreide workshops Basic Lease, Private Lease Keurmerk en Continuous improvement & Operational risk gegeven door onze eigen collega’s.
  • Tijdens een dagdeel in Hoofddorp leer je je nieuwe collega’s, de General Manager en het Management Team kennen. Afdelingen komen zichzelf voorstellen door middel van (interactieve) presentaties. Natuurlijk krijg je een demonstratie van ons state-of-the-art Mobility Experience Centre.
  • Op onze vestiging in Meerkerk ontmoet je tijdens een ander dagdeel weer nieuwe collega’s, komen weer afdelingen zichzelf voorstellen en krijg je een uitgebreide rondleiding. Zo zie je wat er komt kijken bij het inleveren van de leaseauto’s. De parkeerplaats met wagenpark alleen al zijn imposant!

Jouw doelen, jouw POP

We vinden het niet meer dan gewoon dat jij in je ontwikkeling gefaciliteerd en gestimuleerd wordt. Daarom houd je een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) bij. Hierin laat je zien wat jouw ambitie of ontwikkelingsbehoefte is, je leidinggevende helpt je om jouw doelen te verwezenlijken.

Het POP is bewust losgekoppeld van de functionerings- en beoordelingscyclus. Naast de ontwikkelpunten en de door jou verder te ontwikkelen competenties, staat er in je POP bijvoorbeeld ook hoe jij je toekomst binnen onze organisatie ziet en wat jouw loopbaanwensen zijn op de middellange termijn. Boven alles zien we graag dat elke werknemer zichzelf is en creëren we samen ons succes.

Opleidingen & cursussen

Het in stand houden en vergroten van de competenties is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van jou als medewerker en ALD Automotive als werkgever. Je kunt opleidingen en cursussen volgen, zowel op eigen initiatief als op initiatief van ALD Automotive en deze worden meestal (geheel of gedeeltelijk) vergoed. De opleiding of cursus heeft te maken met je functie en/of sluit aan bij je loopbaanperspectief.

Competence Lines: vergroot jouw leiderschap-skills

Binnen ALD Automotive werken we met Competence Lines. Het doel is om de aanwezige kennis binnen ALD Automotive beter te benutten en verder te vergroten. Een Competence Line is een manier om structuur te geven aan de ontwikkeling van belangrijke competenties. Per Competence Line wordt na een interne sollicitatieronde een Competence Line Leader aangesteld. De Competence Line Leader is gedurende twee jaar ambassadeur voor de ontwikkeling van een bepaalde competentie binnen de organisatie. Je stelt een plan van aanpak op om de Competence Line uit te rollen van begin tot eind: randvoorwaarden, kosten, kwaliteit, tijd, organisatie, communicatie en je onderhoudt het contact met de afdeling HR om de voortgang te bespreken. Een uitgelezen kans om je leiderschap-skills te tonen en te ontwikkelen.

Ambition Teams: werken aan jouw én onze toekomst

Ambition Teams zijn projectteams die bestaan uit een groep collega’s van verschillende afdelingen. Als medewerker krijg je zo de kans om je potentieel zichtbaar te maken aan collega’s en activiteiten op te pakken die buiten je normale takenpakket liggen. Binnen de Ambition Teams staan vernieuwing, verbetering, inspiratie, resultaat en verbinding met de strategie centraal.

De onderwerpen hebben een directe link met de strategische doelen en speerpunten van ALD Automotive. Per project ontvangt het Ambition Team een geldbedrag voor projectondersteuning en externe begeleiding. Elk Ambition Team heeft een MT-lid als sponsor, om de lijn met het MT zo kort mogelijk te houden. Door het houden van klankbord- en voortgangssessies worden de ideeën van het Ambition Team getoetst bij het MT en kunnen de ideeën verder aangevuld worden om uiteindelijk te resulteren in een plan van aanpak en de uitvoer ervan.

Kortom: terwijl jij jezelf binnen het bedrijf profileert, je verder gaat, je kennis verbreedt en jezelf ontwikkelt, werk je samen met collega’s aan de toekomst van onze organisatie.

Internationale carrière

Wil je de grens over? Ook een internationale carrière is mogelijk bij ons. Want ALD Automotive is onderdeel van ALD Automotive Group en Société Générale een Franse bankengroep die wereldwijd vertegenwoordigd is. Dit vergroot aantrekkelijke groeimogelijkheden in Nederland én daarbuiten. Zo kun je de overstap maken naar ALD International. Lees hier de ervaringen van een collega die deze overstap maakte